Honda NC750X DCT Yakıt Bilgisi

13 Temmuz 2018 Cuma

Problemsiz Bir Motosiklet Sürüşü İçin

Problemlerden uzak bir sürüş için; Eğitimli ve deneyimli yani iyi bir sürücü olmalısınız.

Zaten iyi iseniz kendinizi daha iyi yapmaya çalışın. Hepimiz yollarda acemi, duyarsız, kural tanımaz sürücülerle sık sık karşılaşıyoruz. Ayrıca otomobil sürücülerinin büyük bir çoğunluğu sürüş esnasında ya telefonla konuşuyor ya da telefonları ile (mesaj vs.) ilgileniyor.  Ne yazık ki motosiklet sürücülerinin sürücü hatalarına karşı bir korumaları yok. Onları daima potansiyel bir tehlike olarak görmeli ve savunmada kalmalısınız. Savunmada kalmak demek, sürekli çevrenizi gözleyip analiz ederek, en güvenli konumda beklenmeyeni beklemek demektir. Yani olacakları, olmadan ön görmeli ve ona göre davranmalı ya da önceden tedbir almalısınız. Beyniniz, motorunuzun 1 ile 2 dakika önünde gitmelidir ki bunlar için zamanınız olabilsin.
Siz, iyi sürücü olmak denince ne düşünüyorsunuz?
Sadece trafik kurallarına uymak mıdır? Üstün sürücü yeteneklerine sahip olmak mıdır? Virajları çok hızlı alabilmek midir? Yavaş sürüp muhtemel tehlikeleri önceden fark edebilmek midir? Hiç kaza yapmamak mıdır? Bir sürü diploma, sertifika, madalya… vs. toplayan mıdır? Yoksa motoru tek tekere kaldırabilmek midir?

Tanımınız ne olursa olsun iyi sürücülüğün temel unsurları, sürüş esnasında riskleri azaltma isteği ve motivasyonudur. Bu, sürüş becerisi ve hepsinden öte olumlu bir zihin yapısı ile başkalarının hayatına saygılı bir kişilik ister. Hareketlerinin diğer insanlar ve sürücüler üzerinde ne etki yapacağını düşünen, eğitim düzeyi yüksek bir bilinç ister. Bunlar olunca da otomatikman sorunlardan kaçınmak için gereken bilinç, strateji yapma düşünce ve davranışı devreye girer.

Sürücülük hayati önemde bir iştir. Ciddiye alın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder