Honda NC750X DCT Yakıt Bilgisi

11 Ocak 2016 Pazartesi

U5 Led Mercekli Sis Farları Geldi

Bir süre önce siparişini verdiğim led mercekli sis farları nihayet elime ulaştı. Farlar ilk açılışta parlak modda, kapatılıp açıldığında düşük modda, tekrar kapatılıp açıldığında ise çakar modda çalışıyor.


Suya dayanıklı olmasına rağmen tazyikli su ile direkt temas ettirilmemesi öneriliyor. Bu da motosikleti yıkarken dikkat etmek gerektiği anlamına geliyor. Montajı çocuk oyuncağı denecek kadar kolay. Ancak dikkat edilmesi gereken noktalar da var. Montajı yaparken, bağlantı direkt aküden alınıp harici bir röle ve sigorta kullanılmalı. Ayrıca; Üzerindeki kablo yeterli olmaz ise her iki fara da aynı ölçüde ve uzunlukta kablo eklenmeli. Yani, her iki sis farı kablosunun aynı uzunlukta olmasına dikkat edilmeli. Montaj sırasında birinde veya her ikisinde fazlalık kablo kalırsa, kablolar kesilmemeli. Bir kenarda düzgün bir şekilde toplanmalı. Bu, farların çakar modunda çalışırken senkronu için oldukça önemli.


Elektrik tüketimi parlak modda 15, düşük mod ve çakarda 8,5 watt. Ancak 125 wattlık halojen bir ampulün ışık gücüne sahip. Düşük elektrik tüketimi sayesinde, motosikletin aküsüne, elektrik tesisatına ve şarj dinamosuna zarar vermiyor. Farın ön kısmında bulunan mercek sayesinde, 3000 lümen gibi oldukça güçlü bir ışık gücüne ulaşıyor ve dar açıyla kırılarak 200 metreye kadar harika bir aydınlatma sağlıyor. Işığın renk tonu beyaz (6500 Kelvin). Kasası paslanmaz çelik ve siyah elektrostatik boyalı.

Açma, kapama anahtarı da hediye olarak geliyor.





4 yorum:

  1. Merhabalar. Buradan bu ürünü görüp satın aldım. Montajı yapıldı her şey güzel fakat iki ışık aynı modda çalışmıyor. Aynı moda gelecek şekilde kabloyu tekrar yaparak düzelttim. Daha sonra tekrar bozuldu. Siz böyle bir durum yaşadınız mı?

    YanıtlaSil
  2. Seyhan, bu hep karşılaşılan bir sorun. Sorunu çözmek için; Motoru çalıştırmadan önce sis farlarının kapalı olmasına dikkat etmelisin. Dikkat etmeden motoru çalıştırırsan, senkronizasyon bozulur. Düzeltmek için motoru stop et ve sisleri kapatıp kısa bir süre bekle. Sonra motoru tekrar çalıştır. Sisleri yaktığında uzunlar devreye girecek. Şalteri kapatıp açtığında kısalar, tekrar kapatıp açtığında çakarlar. Bu böyle dönüşün yapacak.

    YanıtlaSil
  3. kurulumu nasil yapariz kendimiz zor mu guclu sigorta takmak gerekli mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özgür, tavsiyem elektrikten anlayan bir ustaya hatta Honda Yetkili servislerinden birine taktırman.

      Sil